Bartoš: Preference nám rostou i bez peněz, příští vládu chceme sestavovat my

Video placeholde

Šéf Pirátů Ivan Bartoš vidí budoucnost své strany optimisticky. „Chceme sestavovat příští vládu, preference nám rostou i bez peněz,“ říká. Zda na to mají nebo ne, se může ukázat právě nyní v Praze, kde by měl být primátorem Zdeněk Hřib. „Je to velká výzva, která může voličům hodně ukázat,“ tvrdí Ivan Bartoš. Zároveň klade důraz na vyšetření údajného porušování zákona Andrejem Babišem. Tvrdí, že premiér má teď Agrofert jako takový svůj třetí důchodový pilíř.

Otevřenost a transparentnost, to jsou podle Bartoše klíče k úspěchu v Praze, které Pirátům pomůžou. Tedy když řeknou voličům pravdu o stavu mostů a o tom, jak dlouho bude trvat jejich oprava, nebudou za to od nich potrestáni. Kandidátovi na primátora Hřibovi věří a věří taky jeho koaličním partnerům, že to chtějí dělat pro lidi, a ne třeba prostřednictvím Prahy obnovovat TOP 09.

V Brně je situace složitější. Bartoš tvrdí, že spolupráce s tamní ODS a ČSSD, kterou kvůli minulosti obou stran někteří kritizují, problém není. I tam prý bude vše transparentní a Piráti pohlídají, aby se minulost neopakovala. Navíc členská základna Pirátů ještě pořád může vznik koalice zastavit.


Další díly pořadu Prostor X můžete vidět zde >>>