Martin Kabrhel: Pytel peněz pokerem nevydělám

Martin Kabrhel

Martin Kabrhel Zdroj: profimedia

Jen během uplynulého půlroku vyhrál Martin Kabrhel na světových pokerových turnajích přes milion dolarů, čímž se mezi českými hráči zařadil na třetí místo v celoživotních výhrách. Teď má zálusk na zisk zlatého náramku na vrcholné akci WSOP Europe, která se bude poprvé v historii konat v Česku. „Je to, jako bychom hostili takovou malou pokerovou olympiádu,“ říká Kabrhel.

Letos jste zaznamenal skvělou šňůru výher. Během pár týdnů jste na turnajích v Monte Carlu a Las Vegas posbíral více než milion dolarů. Vrací se vám životní forma, s jakou jste v roce 2009 vyhrál mistrovství Evropy?

Ta vyhraná částka zkresluje, není to totéž co zisk. Od výher musíte odečíst vedle dalšího vklady do turnajů. A ten je u těch špičkových akcí hodně vysoký. Třeba na turnaji v Monte Carlu jsem vyhrál přes 300 tisíc dolarů, ale třetina z toho padla jen na vklad. Ale většinou do turnaje peníze vložíte a výhru neberete vůbec žádnou. Zisk se tedy musí průměrovat za celou sezonu a rozhodně není tak velký, jak je médii často prezentován.

Takže představa, že teď sedíte na pytli peněz, je scestná?

Ano, ale samozřejmě dostávám pravidelně miliony proseb, abych někomu půjčil nebo abych investoval do nějakého zaručeně skvělého podnikatelského projektu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!