Cvičení, kterým Martin Kofroň léčil své zranění z vojenské mise, nastartovalo i jeho byznys

Martin Kofroň, rehabilitace, MARRKO Core, cvičební nářadí, ,  MAGAZÍN České bohatství

Martin Kofroň, rehabilitace, MARRKO Core, cvičební nářadí, , MAGAZÍN České bohatství Zdroj: Jan Kopřiva

Martin Kofroň, rehabilitace, MARRKO Core, cvičební nářadí,  MAGAZÍN České bohatství
Martin Kofroň, rehabilitace, MARRKO Core, cvičební nářadí,  MAGAZÍN České bohatství
Martin Kofroň, rehabilitace, MARRKO Core, cvičební nářadí, ,  MAGAZÍN České bohatství
4
Fotogalerie

Na první pohled vypadá nápad Martina Kofroně nenápadně. Nepoučený laik by ho mohl popsat jako závaží na laně. Stojí za ním ale velký příběh vůle a výdrže.

Cvičební nářadí s názvem MARRKO Core se zrodilo poté, co se Martin Kofroň jako voják na misi v Afghánistánu zranil a dlouho hledal cestu, jak vyléčit svá nemocná záda. Zkoušel všechno, až díky náhodě začal cvičit s lanem, na jehož konci byl uzel.

Díky své průpravě z boxu při odstředivých krouživých pohybech v tu chvíli zapojil břišní a vnitřní zádové svalstvo a nápad byl na světě. Že má jeho cvičební systém očekávaný efekt, se později ukázalo i na Fakultě tělovýchovy a sportu UK. Jedna ze studentek ve své diplomové práci prokázala pozitivní přínos právě na posílení svalstva trupu.

Vedle náčiní samotného je ale důležitý i samotný způsob cvičení. Právě postup je také výsledkem práce Martina Kofroně.

Martin Kofroň. Jako voják si na misi v Afghánistánu při útoku Tálibánu poranil páteř. Kvůli zranění nenašel v armádě adekvátní místo a odešel. Zranění ho limitovalo i v civilu, hledal proto vlastní způsoby rehabilitace. Na podzim 2021 uvedl na trh MARRKO Core, cvičební nářadí, které funguje na bázi odstředivé síly. Crowdfundingová kampaň mu pomohla více než dvěma miliony korun, chystá se zahraniční expanze.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!