Kde vládne minimalismus. Prohlédněte si interiéry stylových českých restaurací a bister

Vinařství Obelisk nedaleko Valtic, za nímž stojí architektonické studio Aid Team vzniklo na místě, kde původně sídlila stráž pohraniční hlídky.

Vinařství Obelisk nedaleko Valtic, za nímž stojí architektonické studio Aid Team vzniklo na místě, kde původně sídlila stráž pohraniční hlídky. Zdroj: BoysPlayNice

Bistro Pipca je na pražské Letné. Prostor o 62 metrech čtverečních vyšel na zhruba 2,5 milionu korun. Autorem projektu je architektonické studio mar.s architects.
Celé bistro je jedním otevřeným prostorem, ve kterém kuchyni odděluje pouze pracovní plocha.
Nepřehlédnutelným  detailem interiéru je gril.
V interiéru jsou zkombinovány původní materiály domu – cihelné zdivo nebo oškrábané nátěry a ocelové konstrukce. Dubové trámy, použité na výdejní stůl a další části interiéru, pochází z více než sto let starého mlýna.
Výslednou podobu projektu ovlivnila okolní krajina. „Citlivé umístění objektu do této kulturní krajiny nesoucí stopy staletého hospodaření bylo našim cílem.  Chtěli jsme se připojit k našim předchůdcům a vytvořit mezi vinicemi místo, které svou atmosférou přiměje návštěvníka zpomalit a vnímat krásu kolem sebe,“ přiblížili architekti.
15
Fotogalerie

Sázka na jednoduchost a spolupráce s osvědčenými architekty, klidný a nerušivý interiér. I to pomáhá vedle kvalitních pokrmů a nápojů lákat zákazníky do podniků, které chtějí být úspěšné. Prohlédněte si fotogalerii těch provozů, jimž se to minimálně z designového pohledu daří.

Více tipů, jak rozjet vyhledávanou restauraci, se dočtete v novém magazínu E15 Manuál Chceš si otevřít hospodu. Objednávejte zde >>>
Video placeholde
Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15