Otestovali jsme nejrychlejší elektromobil světa. A když Porsche Taycan, tak německá dálnice

Porsche Taycan

Porsche Taycan Zdroj: E15 Michael Tomeš

Porsche Taycan
Porsche Taycan
Porsche Taycan
Porsche Taycan
Porsche Taycan
11
Fotogalerie

Taycan je pro značku Porsche nejdůležitějším modelem. Hlavně díky němu má splnit cíl převést do tří let polovinu celkové výroby na elektrické a hybridní pohony.

Rozhodli jsme se vyzkoušet dvě karosářské verze Taycana – nejnovější z řady Sport Turismo i tu klasickou. Sportovní kombík jsme nechali vyniknout na klikatých silničkách podél sardinského pobřeží a druhý Taycan se zahřál bez rychlostního limitu na německé dálnici z Prahy až do domovského Stuttgartu.

Taycan se pyšní několika nej. Především je nejprodávanějším vozem Porsche v Evropě. Čerstvě je však i nejrychlejším sériově vyráběným elektromobilem na světě – nový rekord padl letos v srpnu na Severní smyčce německého závodního okruhu Nürburgring. A také je to pro řadu automobilových novinářů vůbec nejlepší elektrické auto na světě.

Tato výjimečná názorová shoda panovala i na italské Sardinii, kde Porsche připravilo zkušební jízdy s nejnovější karosářskou verzí Sport Turismo, která má protáhlou záď, tedy podstatně větší objem kufru i více místa na zadních sedadlech než klasická verze nebo řada Cross Turismo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!