Domácí vaření se stalo fenoménem posledních let. Hromadné odchody kolegů na oběd do ověřeného podniku za rohem vystřídala touha po vlastnoručně uvařeném jídle. Kuchyňky na rychlou kávu a krabičkové obědy se proto u předních českých firem proměňují v plně vybavené gastronomické ráje pro každodenní přípravu obědů i příležitostné kurzy vaření.
Již řadu let má velkou kuchyň ve svém studiu kolektiv architektů pod vedením Jakuba Ciglera. Nenápadný podolský dům s příjemnou zahradou nabízí několik pater kanceláří a zasedacích místností, které si architekti navrhli na míru. Tehdy netradičně přidali také pohodlnou a velkou kuchyni s venkovní terasou a výhledem do zahrady a tato místnost se stala středobodem jejich setkávání.
„Před několik lety jsme byli s kolegy v Londýně. Po celodenním chození typicky podzimním městem jsme byli všichni unavení, ale návštěva kanceláře architekta Davida Chipperfielda byla fantastická. V kanceláři se nás ujal člověk, který měl na starosti stravu a náladu zaměstnanců. Posadili nás do velmi krásné kuchyně a každý dostal jídlo dle svého přání, pití a kávu. Tento zážitek se následně stal asi tím hlavním, který si všichni z celé návštěvy pamatujeme,“ popsal architekt Peter Bednár.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!