Písaříku, Písaříku, trapným pláčem lidem elektřinu nezaplatíš!

Byli jsme svědky asi nejlepšího letošního divadelního výkonu. Cenu za absolutně důvěryhodný projev lítosti a smutku by tak mohl od nějaké divadelní komise, nebo co já vím, dostat Jiří Písařík, zakladatel Bohemia Energy.

Ano, tentýž Písařík, kterého Forbes ještě nedávno přechvaloval na svých stránkách z lesklého předraženého papíru. Tentýž Písařík, kvůli kterému skoro milion občanů řeší existenční problémy, kvůli rapidnímu nárůstu ceny za energie. Ta jedna slza to fakt nevytrhne, Jiřko. Více v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv.

Nejlepší část příšerně podělaný story je asi to, jak Písařík po teatrálním projevu hlásal, že krach jeho firmy je jako pohřbívání někoho blízkého. Nebo taky to, jak se snažil shodit vinu na všechny kolem – ostatní energetické firmy, banky, trh a tak.

Ale hlavně že Písařík vyčuraně vypověděl smlouvy před extra drahou topnou sezónou, tři týdny se schovával jak největší posera, kterým taky je, a celou dobu se snažil potichu převést svoje majetky. Křivějšího člověka těžko pohledat.