Britská policie obvinila údajného pachatele z pumového útoku v metru

Policii v ulicích Londýna střídají vojáci, je zaneprázdněna hledáním teroristů

Policii v ulicích Londýna střídají vojáci, je zaneprázdněna hledáním teroristů Zdroj: ČTK

Policii v ulicích Londýna střídají vojáci, je zaneprázdněna hledáním teroristů
2
Fotogalerie

Pumový útok v londýnském metru má pokračování. Britská policie obvinila z pokusu o vraždu osmnáctiletého muže, údajného pachatele útoku z minulého týdne. Muž jménem Ahmed Hassan podle policie minulý pátek umístil bombu ve stanici metra Parsons Green. Exploze zranila třicet lidí.

Hassan byl zadržen minulou sobotu v britském Doveru, odkud odplouvají trajekty do Francie. Kromě něj byl podle dřívějších zpráv minulý víkend zadržen jednadvacetiletý muž na londýnském předměstí Hounslow. V úterý a ve středu pak policisté zatkli tři muže ve velšském městě Newport, v noci na čtvrtek byl v Londýně zatčen sedmnáctiletý mladík. Razie na různých adresách budou podle policistů pokračovat ještě několik dnů.

Hassan má ještě dnes odpoledne stanout před soudem v londýnském Westminsteru. Tři další osoby z šestice zadržených jsou stále ve vazbě, ale obviněny zatím nebyly. Dva zadržené ve čtvrtek policisté z vazby propustili. Od počátku vyšetřování londýnská policie naznačovala, že za výbuchem podomácku vyrobené nálože je zřejmě víc než jeden pachatel.