Češi otevírají novou pobočku hračkářství Hamleys v Polsku. Míří i do Rakouska

Hračkářství Hamleys

Hračkářství Hamleys Zdroj: Anna Vacková, E15

Hračkářství Hamleys
Hračkářství Hamleys
Hračkářství Hamleys
Mapa Prahy pro děti od značky Hamleys a agentury Guideluine
5
Fotogalerie

Společnost Inexad, která vlastní franšízu pro prodej hraček pod značkou Hamleys v pěti středoevropských zemích, zítra otevře pobočku v novém nákupním centru Galeria Północna ve Varšavě.

Jde o druhý obchod po hračkářství, které česká firma od loňska provozuje v Praze. „Vizuálně bude velmi podobný pražské prodejně, nicméně velikostí bude asi třetinový,“ uvedl jednatel společnosti Inexad Pavel Čmelík.

Investice dosáhla v přepočtu 40 milionů korun. Nové hračkářství má plochu asi 1600 metrů čtverečních. „Se zprovozněním jsme počítali původně už na srpen, otevření celého centra ale nakonec developer posunul až na září," podotkl společník ve firmě Inexad Pavel Zavadil.

Galeria Północna, která se otevře zítra také poprvé, je v současnosti ve Varšavě největší podobný spouštěný projekt. „Plocha je přes 64 tisící metrů čtverečních, k dispozici je 200 obchodů," informovala galerie. Náklady na projekt se měly pohybovat kolem 650 milionů zlotých (v přepočtu zhruba 3,9 miliardy korun).

Další expanze Inexadu má mířit na jih. „V příštím roce bychom rádi získali prodejnu v Rakousku. Jednáme s několika pronajímateli,“ sdělil Pavel Čmelík. Vedle Česka, Polska a Rakouska vlastní firma franšízu také pro slovenský a maďarský trh.

Pražský obchod Hamleys, který je druhým největším hračkářstvím v Evropě, navštívilo od otevření loni v květnu za první rok fungování více než 2,6 milionu zákazníků. Tržby dosáhly 250 milionů korun. Prodejna, která má plochu zhruba šest tisíc metrů čtverečních, je založena na kombinaci prodeje hraček se zábavnými atrakcemi pro děti.