Egyptské aerolinky opravily své tvrzení, trosky v moři nepatří letadlu

Airbus A320 aerolinek EgyptAir

Airbus A320 aerolinek EgyptAir Zdroj: Aktug Ates, Wikimedia Commons

Egyptská letecká společnost EgyptAir opravila své předchozí sdělení o nálezu části svého letadla u řeckého ostrova Karpathos, nově vedení aerolinek uvedlo, že to nejsou trosky jejich stroje. Řecké úřady již dříve uvedly, že žádné fragmenty zmizelého stroje nalezeny nebyly. Letadlo se pravděpodobně zřítilo do Středozemního moře během dnešního letu z Paříže do Káhiry.

V původním prohlášení zveřejněném na twitteru se aerolinky odvolávaly na sdělení egyptského ministerstva letectví a ministerstva zahraničí. Uvedly také, že rodiny 66 obětí havárie byly informovány.

Řecké ministerstvo obrany už dnes odpoledne uvedlo, že pátrací týmy našly plovoucí předměty asi 400 kilometrů od ostrova Kréta.

„Analýza nalezených pozůstatků zatím nenaznačuje, že by pocházely z letadla; také můj egyptský protějšek mi při našem posledním rozhovoru v 19:45 středoevropského času potvrdil, že se neprokázalo, že by pocházely ze stroje EgyptAir,“ citovala AFP šéfa řeckého výboru pro leteckou bezpečnost Atanasiose Binise.