Japonský miliardář, který nedávno rozdával peníze, hledá teď ženu na cestu na Měsíc

Jusaku Maezawa

Jusaku Maezawa Zdroj: profimedia.cz

Jusaku Maezawa
Jusaku Maezawa
Elon Musk představil projekt Starship v září 2019.
Vesmírná loď Starship vynášená raketou Falcon Heavy.
5
Fotogalerie

Jusaku Maezawa vybírá „životní partnerku“, která by jej doprovodila jako vůbec prvního cestujícího projektu Space X Elona Muska v zájezdu na Měsíc. Nejde o první Maezawovu „kulišárnu“.

Módní mogul má být vůbec prvním turistou známého Muskova projektu. Nedávno se rozešel s herečkou Ajame Gorikiovou. A hledání nové partnerky bere od podlahy a vskutku originálně.

„Pomalu mě začaly ovládat pocity osamění a prázdnoty. Je jedna věc, o níž nyní přemýšlím: chci pokračovat v lásce k jedné ženě,“ napsal na svém webu Maezawa. „A speciální zkušenost z letu k Měsíci chci sdílet se speciální ženou,“ dodal. Tím vyzval své potenciální partnerky k reakci a odpovědi de facto na inzerát.

Výběrové řízení na partnerku výstředního japonského boháče není ledajaké. Soupis podmínek a náležitostí tříměsíčního „tendru“ obsahuje například věk uchazečky nad 20 let nebo její neustálou dobrou náladu.

Čtyřiačtyřicetiletý miliardář, který zbohatl na online prodeji módy s obchodem Zozo, to myslí nejspíš stejně vážně jako před pár dny svou jinou výzvu týkající se jiného sociálního experimentu.

Na svém Twitteru oznámil, že rozdá tisícům vybraných zájemcům v přepočtu 200 tisíc korun a bude sledovat, zda je to učinilo šťastnějšími. Určování toho, koho penězi obšťastní, či neobšťastní, právě finišuje.

Uzávěrku přihlášek na námluvy určil Maezawa na 17. leden. Partnerku si chce tímto způsobem vybrat do konce března.

Space X se k Měsíci plánuje vypravit v roce 2023. Mělo by jít o první cestu s lidskou posádku k oběžnici Země od roku 1972.

Více o miliardářích ve Speciálu E15 o nejbohatších lidech světa ZDE