Michelle Obamová vstoupila do boje o Bílý dům

Na sjedzu demokratů vstoupila Michelle Obamová do předvolebního boje

Na sjedzu demokratů vstoupila Michelle Obamová do předvolebního boje Zdroj: profimedia.cz

Michelle Obamová vstoupila do prezidentské kampaně svého muže Baracka s vervou. Oslavné titulky amerických deníků, které následovaly po jejím projevu na sjezdu demokratů, ukazují, že její popularita by první dámě USA mohla prodloužit pobyt v Bílém domě o další čtyři roky.

„Demokraté odrážejí útok republikánů“, „To nepřekonáš, Baracku!“, „Demokraté si dláždí cestu ke střední třídě“, to je jen krátký výběr titulků amerických deníků. Také na sjezdu strany svého muže sklidila Michelle Obamová potlesk ve stoje.

Hlavním motivem řeči první dámy USA bylo sdělení, že Barack Obama je stále tím stejným člověkem, kterého Američané před čtyřmi lety zvolili do úřadu. „Zjistila jsem z první ruky, že pokud se stanete prezidentem, nezmění vás to. Ukáže se, kdo doopravdy jste,“ řekla.

Čtěte také:

Obama si jel do Louisiany prohlédnout škody po hurikánu

Ryan: Obama v krizi jen půjčoval, utrácel a plýtval

Obamová, jejímž úkolem je stejně jako v případě manželky republikánského kandidáta Mitta Romneyho Ann svého muže „zlidštit“, svůj úkol splnila, shodují se místní komentátoři.

Na sjedzu demokratů vstoupila Michelle Obamová do předvolebního bojeNa sjedzu demokratů vstoupila Michelle Obamová do předvolebního boje | profimedia.czObamová sklidila ovace vestoje

Neodpustila si také kritiku vyzyvatele nynějšího amerického prezidenta. „Pro Baracka není úspěch jen to, kolik peněz vyděláte. Jde také o to, jak se vám podaří změnit život lidí“. Romneyho v této souvislosti sice přímo nejmenovala, republikánský kandidát, jehož majetek se odhaduje na stovky milionů dolarů, ale často čelí kritice demokratů za to, jak nízké daně odvádí.

Sjezd demokratů včera zahájilo téměř 50 projevů. Těsně před Obamovou vystoupil starosta města San Antonio Julian Castro, který se stal prvním Latinoameričanem, který vystoupila na sjezdu Demokratické strany. 6000 delegátů na sjezdu by mělo dnes Obamu oficiálně potvrdit za svého kandidáta.