Německá policie zatkla čtyři osoby, byly v kontaktu s podezřelým Tunisanem

Tunisan Anis Amri podezřelý z berlínského útoku

Tunisan Anis Amri podezřelý z berlínského útoku Zdroj: Reuters

Pietní místa zůstávají
Policistů je na trhu stále dost
Ozbrojenci jsou stále na trhu
Němka Julia (34) a Lotta (35) přišly na vánoční trhy uctít památku mrtvých
Pietní místa stále zůstávají, lidí přidávají svíčky i květiny
19
Fotogalerie

Německá policie zatkla podle serveru deníku Bild čtyři osoby, které byly v kontaktu s Tunisanem Anisem Amrim, jenž je podezřelý z útoku na berlínský vánoční trh. 

Razie německá policie provedla v Dortmundu a Emmerichu v Severním Porýní-Vestfálsku, ale také v Berlíně.

Informaci o čtyřech zatčených zveřejnil Bild s odvoláním na nejvyšší státní zastupitelství. List neuvedl, kde k zatčením došlo, předchozí zprávy ale hovořily o čtyřech zatčených v Dortmundu.

Vedle Dortmundu zasahovala policie také v ubytovně v Emmerichu v Severním Porýní-Vestfálsku, kde dříve bydlel Amri, kterého jeden z bratrů vyzval, aby se vzdal. Na zhruba hodinové akci se podle německých médií podílelo asi 100 strážců zákona.

Další zákroky se podle Bildu brzy ráno uskutečnily v berlínských čtvrtích Kreuzberg, Moabit a Prenzlauer Berg. Čtyřiadvacetiletý Tunisan při nich ale dopaden nebyl.

V Berlíně zároveň policisté uvolnili náměstí, kde se tragický útok udál. Vánoční trh u Pamětního kostela císaře Viléma (Gedächtniskirche), na kterém v pondělí zemřelo 12 lidí, se dopoledne znovu otevře veřejnosti. Police na místě ukončila vyšetřování, a trh je tak zvonu přístupný. Zároveň ale okolo něj vyrůstají bezpečnostní betonové bariéry.