Německé letadlo nouzově přistálo v Maďarsku. Bomba se nenašla

Airbus A321 aerolinek Condor

Airbus A321 aerolinek Condor Zdroj: calflier001, Wikimedoa Commons (CC BY-SA 2.0)

Letadlo německé společnosti Condor kvůli výhrůžnému telefonátu nouzově přistálo v Budapešti. Stroj přepravující 133 cestujících z Berlína do Egypta následně prohledala maďarská policie, která však nic podezřelého neobjevila. Informovala o tom agentura Reuters.

Airbus A321 přistál na budapešťském letišti krátce před polednem. „Bezpečnost je naší nejvyšší prioritou,“ uvedla letecká společnost v prohlášení, které však neobsahovalo žádné podrobnosti o „nespecifikované hrozbě“ z telefonátu.

Letadlo mířící do egyptského letoviska Hurgada bylo do maďarské metropole odkloněno ze srbského vzdušného prostoru. Policie jej prohledávala přes dvě hodiny. „Policie dokončila prohledávání a neobjevila žádné výbušniny ani výbušná zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Viktoria Csiszerová-Kovácsová.

Aerolinky věnují podobným hrozbám mimořádnou pozornost po listopadových teroristických útocích v Paříži. Bulharská policie například před týdnem kvůli bombové výhrůžce uzavřela část terminálu v Sofii. Podobně jako v dalších případech se poplach ukázal jako falešný.