Nová modla pro fanoušky letectví. Poslední díl Microsoft Flight Simulatoru se blíží dokonalosti

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator Zdroj: Doupe.cz

Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator
16
Fotogalerie

Nová generace herních konzolí, nové hry a mezi nimi i špička mezi simulátory letadel v podobě Microsoft Flight Simulatoru. Ten je již nyní jednou z nejlépe hodnocených her tohoto roku a jako jeden z prvních titulů může hrdě nést nálepku „next-gen“.

Letošní rok je pro většinu hráčů ve znamení konzolí nové generace, které dorazí kolem listopadu, avšak milovníci simulátorů a krásných panoramat vyhlíží něco úplně jiného. Microsoft totiž vyrukoval s novou generací svého Flight Simulatoru, který je nejen jednou z nejlépe hodnocených her letošního roku, ale především jedním z mála titulů, který si opravdu zaslouží nálepku „next-gen“. 

Od poskakujících pixelů před 37 lety jsme se dostali na téměř fotorealistické zpracování celé naší planety, kterou můžete křižovat v mnoha letadlech všech druhů a velikostí. A proč je tento titul oproti předchůdcům tak výjimečný? Microsoft vyrukoval se zbrusu novým grafickým enginem a především celou plejádou technologií, které dohromady tvoří neuvěřitelně komplexní a neustále se vyvíjející celek. Kombinace satelitních dat platformy Bing Maps a cloudového systému Azure zaručí až nezvykle realisticky přesnou herní mapu celého světa, od vrcholků Alp až po obyčejné paneláky vašeho sídliště. 

Celou mapu pomáhá dávat do kupy také umělá inteligence, která zaplňuje „díry“ a procedurálně generuje podobu různých částí mapy tak, aby tvořila jeden celek. Podle vývojářů se přesnost mapy pohybuje kolem hranice 98% a na zbytek míst, která jsou buď moc malá nebo nepovolená (například vojenské objekty, Area 51 a jiné) už právě tasí umělá inteligence, která chytře vyplní mezeru. Výsledkem je takřka fotorealistické ztvárnění celé planety, těžící z aktuálních satelitních dat a čítající přes 37 tisíc reálných letišť, přes 2 miliony světových měst či 1,5 miliardy budov. Menší kaňkou na kráse je snad jen opravdu vysoká cena dodatečných letadel a letišť, které lze dokoupit v herním obchodě. Ale i přesto je ve hře obrovské množství dat a obsahu, takže do něj ani nemusíte. 

Celý článek a kompletní galerii najdete na webu doupe.zive.cz >>>

Podívejte se na trailer k novému Microsoft Flight Simulatoru

Video placeholde
Microsoft Flight Simulator • Zive.cz