Počasí v Německu zkomplikovalo dopravu, zrušeny byly stovky letů

Lufthansa, Německo, odmražování

Lufthansa, Německo, odmražování Zdroj: ctk

Lufthansa (ilustrační foto)
Airbus A319 italské odnože letecké společnosti Lufthansa na ruzyňském letišti.
Lufthansa
Letadla aerolinek Lufthansa na letišti v Mnichově
5
Fotogalerie

Sníh a náledí dnes výrazně zkomplikovaly silniční a leteckou dopravu v Německu. Na letišti ve Frankfurtu je nyní kvůli počasí k dispozici jen jediná přistávací dráha, a zrušeno už proto bylo 267 letů, další stovky letadel nabírají zpoždění. Letiště v Düsseldorfu kvůli přívalům sněhu dokonce úplně zastavilo provoz a problémy má i letiště Kolín nad Rýnem/Bonn, uvedla agentura DPA.

Situace na nejfrekventovanějším německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem je podle jeho mluvčí "dramatická". Technika nestačí sníh odklízet a problémy jsou i s odstraňováním námrazy na letadlech. V Düsseldorfu museli první spoje zrušit krátce po poledni a pak se provoz na letišti na několik hodin zastavil úplně. První letadlo tam znovu přistálo až kolem 16:00 SEČ.

Lépe je na tom prozatím letiště Kolín nad Rýnem/Bonn. "Odřekli jsme deset letů. Máme tu řadu zpoždění a přebíráme přistávající letadla, která původně mířila na jiná letiště, jako je Düsseldorf," uvedla mluvčí.

Náledí, sníh a popadané stromy trápí i řidiče a počty dopravních nehod počítají němečtí policisté na stovky. Komplikace hlásí také železnice: spoje nabírají dlouhá zpoždění a musejí jezdit po objízdných trasách.