Před 15 lety při letecké nehodě u břehů USA zahynulo 230 lidí

trosky havarovaného Boeingu 747, který se  zřítil do Atlantského oceánu blízko břehů Long Islandu Boeing americké společnosti TWA směřující do Paříže. V jeho troskách zahynulo všech 230 osob.

trosky havarovaného Boeingu 747, který se zřítil do Atlantského oceánu blízko břehů Long Islandu Boeing americké společnosti TWA směřující do Paříže. V jeho troskách zahynulo všech 230 osob.

Krátce po startu z Kennedyho letiště v New Yorku se 17. července 1996 ve 20:30 místního času (2:30 SELČ) zřítil do Atlantského oceánu blízko břehů Long Islandu Boeing 747 americké společnosti TWA směřující do Paříže. V jeho troskách zahynulo všech 230 osob.

Vyšetřování příčiny zřícení letounu přišlo zhruba na 27 miliónů dolarů a stalo se nejnákladnějším vyšetřováním v dějinách světového civilního letectví. Navzdory tomu se však nepodařilo dospět ke zcela jasným závěrům.

Odborníci se po mnoha měsících shodli na tom, že za letu vybuchla střední palivová nádrž, ale nebyli si jisti, zda se tak stalo vinou technické závady, pumového atentátu nebo úmyslným či náhodným výstřelem rakety. Nakonec se přiklonili spíše k technické závadě.