Putin navrhl parlamentu jako nového premiéra Mišustina, dosavadního šéfa daňové správy

Michail Mišustin

Michail Mišustin Zdroj: Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jako nového předsedu vlády Michaila Mišustina. Podle agentury TASS to oznámila tisková služba Kremlu. Mišustin od roku 2010 řídil ruskou daňovou správu.

 

Kandidaturu třiapadesátiletého Mišustina Putin předložil dolní komoře parlamentu Státní dumě. Dosavadní premiér Dmitrij Medveděv předtím i se svou vládou odstoupil. Celý stávající kabinet má zatím z pověření prezidenta vykonávat povinnosti do jmenování nové vlády.

Mišustin podle ruských agentur večer přijel do sídla dolní komory parlamentu, kde se sešel s jejím vedením. Poslanecká frakce vládní strany Jednotné Rusko by se měla kandidaturou Mišustina zabývat hned ve čtvrtek ráno, řekl mluvčí frakce Sergej Něverov. Zdůraznil přitom, že nového předsedu vlády je nezbytné schválit co nejrychleji.

"Všechny úkoly, které označil prezident ve svém poselství (o stavu ruské federace), vyžadují co nejrychlejší řešení. Zejména jsou nezbytné úpravy ve federálním rozpočtu na nynější rok pro zahájení výplat sociálních dávek určených pro podporu rodin. Lidé na to čekají," řekl v této souvislosti Něverov.