Řidiče Student Agency zatkla policie v Norsku - prý kvůli drogám

Student Agency

Student Agency Zdroj: profimedia.cz

Norská policie zatkla dva řidiče české firmy Student Agency a zadržela její autobus. Uvedl to mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. Podle serveru iDnes policie u řidičů údajně hledala tvrdé drogy. Ondrůj řekl, že pokud se prokáže úmyslné selhání řidičů, čeká je od zaměstnavatele přísný trest a firma po nich bude požadovat úhradu škod.

Před několika dny zadržela norská policie řidiče atobusu Student Agency. „Nemáme bohužel informace o přesných důvodech zadržení, ale každopádně řidiči jsou zatím ve vyšetřování a zůstávají v Norsku. Podle našich informací se zatím neobrátili s žádostí o pomoc ani na zastupitelský úřad ČR v Norsku a je třeba nyní počkat na závěry šetření norské policie. Od toho pak odvinou i kroky Student Agency ve věci postihu, pokud by se prokázala nezákonná činnost - včetně náhrady vzniklé škody a nákladů,“ uvedl Ondrůj.

Zadržení autobusu mělo dopad i na cestující, kteří měli cestovat pravidelnou linkou Student Agency z Osla do Prahy. „Podařilo se nám zajistit jejich leteckou dopravu do České republiky a dopad na jejich pohodlí přes složitost situace byl tak minimální a řada z nich se dostala do své cílové destinace s ohledem na krátkou dobu letu tak, jak původně předpokládali. Vyřešení teto situace bylo pro nás největší prioritou, poté co se celá věc odehrála,“ uvedl Ondrůj.