Šílenou jízdu dvou Čechů před německou policií zastavila až prasklá pneumatika

Češi ujížděli před německou policií. Honičky se účastnilo několik policejních hlídek i vrtulník (ilustrační foto)

Češi ujížděli před německou policií. Honičky se účastnilo několik policejních hlídek i vrtulník (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Divoká automobilová honička po německé dálnici u hranic s Rakouskem, jíž se účastnilo několik policejních hlídek i vrtulník, skončila v noci na dnešek u města Kufstein v rakouském pohraničí. V policií stíhaném voze Volkswagen Golf seděli dva Češi, jejichž šílenou jízdu zastavila až prasklá pneumatika. Informovala o tom agentura APA.

Vůz s pětačtyřicetiletým českým řidičem a jeho osmatřicetiletým spolujezdcem se poprvé pokusila zastavit německá pohraniční policie u města Piding v pátek kolem půl jedenácté večer.

Řidič ale nezastavil a ujížděl po dálnici A8 směrem na Mnichov. Policie zalarmovala několik dálničních hlídek, jimž se řidič úspěšně vyhýbal. Posléze sjel z dálnice do města Rosenheim, jímž se řítil rovněž velmi vysokou rychlostí.

Další hlídce vůz s českým řidičem opět unikl, narazil při tom ale do jejího vozu a způsobil tak škodu několik tisíc eur. Poté zamířil k rakouské dálnici A12, po níž uháněl rychlostí až 190 kilometrů v hodině. U rakouského města Kufstein podle APA "ohrozil život rakouské pohraniční policie", než mu při sjezdu z dálnice na exitu Kufstein Nord praskla pneumatika.

Oba Čechy z vozu předala rakouská policie bavorským kolegům, kteří s nimi sepsali protokol a poté je propustili. Řidiče nyní vyšetřuje policie v Rosenheimu mimo jiné kvůli ohrožení silničního provozu či opuštění místa nehody. Vyšetřování vede i rakouská policie, už ve čtvrtek bylo totiž se zmíněným vozem Volkswagen Golf poškozeno v Rakousku několik zaparkovaných aut.