Situace v New Yorku je kritická. Počet obětí koronaviru už tam překonal hranici deset tisíc

Situace v New Yorku je kritická

Situace v New Yorku je kritická Zdroj: Reuters

New York v době koronaviru
New York v době pandemie koronaviru
Polní nemocnice v Central parku, New York
Polní nemocnice v Central parku, New York
Polní nemocnice v Central parku, New York
9
Fotogalerie

Počet obětí onemocnění covid-19 v americkém státě New York překonal hranici deset tisíc. Nově přibylo 671 mrtvých, v neděli zemřelo 758 lidí. S odvoláním na tamní správu o tom informovala agentura Reuters. Stát, který je koronavirem nejhůře stiženou oblastí Spojených států, je však "z nejhoršího venku", domnívá se tamní guvernér Andrew Cuomo.

Denní přírůstek obětí v New Yorku je za uplynulých 24 hodin nejnižší za poslední týden. Předchozí den stát evidoval 758 zemřelých, v sobotu 783. Počet nově hospitalizovaných pacientů je podle deníku The New York Times nejnižší za poslední dva týdny. Nově newyorské nemocnice přijaly bezmála 2000 pacientů. V newyorských nemocnicích je nyní celkem hospitalizováno 18 825 pacientů.

"Myslím, že můžeme říci, že to nejhorší je za námi," uvedl Cuomo, který by měl brzy oznámit plán na otevření podniků a škol.

Spojené státy koronavirus tvrdě zasáhl, mají nejvíce obětí i nakažených na světě. Nákaza se dosud potvrdila u 559 tisíc lidí, nemoci podlehlo přes 22 tisíc lidí, uvádí Univerzita Johnse Hopkinse, která vývoj pandemie celosvětově monitoruje.