Trump se vysmívá Clintonové, v jeho videu demokratka na Putina jen štěká

Hillary Clintonová slaví vítězství v primárkách v Nevadě

Hillary Clintonová slaví vítězství v primárkách v Nevadě Zdroj: ctk/ap

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump v posměšném videu zpochybnil schopnost demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové čelit oponentům Spojených států, jakým je ruský prezident Vladimir Putin. Putin na nahrávce snadno poráží svého soupeře v judu, zatímco Clintonová na něm štěká jako psík. Kreml dnes video kritizoval s tím, že Rusko "démonizuje".

„Když je třeba postavit se našim nejtvrdším protivníkům, demokraté mají dokonalou odpověď,“ hlásá předvolební spot, na němž je kromě Putina na judistické žíněnce zachycen také maskovaný ozbrojenec. Nahrávka Clintonové pochází z únorového předvolebního shromáždění ve městě Reno v Nevadě, kde zatím nejúspěšnější kandidátka demokratických primárek při kritice republikánů vydávala zvuky podobající se psímu štěkotu, napsal zpravodajský server CNN News.

Video končí záběrem na smějícího se ruského prezidenta a konstatováním, že Spojené státy nepotřebují být terčem vtipů. Server CNN News připomněl, že Trump již v minulosti vyjádřil respekt k ruskému prezidentovi, čímž se odchýlil od tradičních republikánských postojů.

„Viděl jsem ten spot, ale nevím, zda ho viděl i (prezident) Vladimir Putin. Náš postoj k němu je negativní,“ prohlásil dnes v reakci mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. „Je veřejným tajemstvím, že démonizace Ruska a čehokoli, co je s Ruskem spojené, je charakteristickým rysem americké předvolební kampaně. Přejeme si, aby (americký) volební proces probíhal bez odkazů na naši zemi,“ dodal Peskov.

Profil: Multimiliardář Trump nikdy nemá dost