U Bílého domu se střílelo, Trump byl v bezpečí na Floridě

Bílý dům,

Bílý dům, Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: Brad Knabel via Flickr

Sebevědomí republikánů ohledně očekávaného úspěchu v listopadových volbách do Kongresu roste. K možnosti, že se jim podaří získat ve Sněmovně reprezentantů většinu, se v poslední době kloní i někteří analytici. Eventualitu vítězství rivalů překvapivě před několika dny připustil i Bílý dům.
2
Fotogalerie

U Bílého domu se opět střílelo: podle bezpečnostní služby Bílého domu se jeden muž postřelil, nikdo další zraněn nebyl, uvedla agentura AP. Prezident Donald Trump byl tou dobou ve své rezidenci na Floridě, kde obvykle tráví víkendy, měl by se však ještě během soboty vrátit do Washingtonu.

Incident se podle ochranky odehrál na severní straně oplocení. Prezident byl podle Bílého domu informován.

Na místě zasahovali zdravotníci, kteří zraněného ošetřili. Televizní kamery ukázaly sanitky a policejní vozy na místě činu. Doprava byla omezena.

Podobné incidenty u Bílého domu nejsou vzácností, poznamenala agentura AFP a připomněla, že 23. února do bariéry u Bílého domu najelo auto. Neprojelo však do areálu a řidičku zadržela prezidentova ochranka.

Televize CNN s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje tehdy uvedla, že žena vjela do bariéry úmyslně. Její čin prý nebyl namířen proti prezidentovi, ale mohl souviset s duševními problémy řidičky.