V Afghánistánu se zřítilo letadlo. Na palubě bylo šest lidí

V provincii Badachšán na severovýchodě Afghánistánu se zřítilo letadlo. Ruské letecké úřady uvedly, že se jednalo o stroj mířící z Indie přes Uzbekistán do Moskvy, na palubě bylo šest lidí. Zatím není jasné, zda někdo nehodu přežil ani jaká byla její příčina. Do oblasti havárie afghánské úřady vyslaly záchranné týmy.

Na palubě soukromého letadla, které podle ruských úřadů zmizelo z radarů v sobotu večer, byli dva Rusové. Totožnost ostatních pasažérů není známá, napsala agentura TASS.

Letadlo Falcon 10 francouzské výroby letělo z města Gaja ve státě Bihár na severu Indie na letiště Žukovskij u Moskvy, přičemž se mělo zastavit v Taškentu. Podle předběžných údajů havárii způsobilo selhání motorů, píše TASS. Agentura Rosaviacija uvedla, že letadlo registrované v Rusku patřilo soukromému vlastníkovi a skupině Athletic Group.

Indické ministerstvo civilního letectví podle agentury Reuters upřesnilo, že letadlo ve městě Gaja jen doplnilo palivo, původně letělo z Thajska. Jednalo se podle něj o letoun letecké záchranné služby

Letoun spadl v těžce přístupné hornaté oblasti v provincii, kterou protíná pohoří Hindúkuš s vrcholy dosahujícími výšky až 7000 metrů. „Informovali nás o tom místní,“ řekl agentuře AFP k havárii badachšánský úředník zodpovědný za komunikaci.