V Německu při pádu letadla zahynula jedna z nejbohatších Rusek

Nehoda letounu s Natalijí Filjovovou, jednou z nejbohatších Rusek

Nehoda letounu s Natalijí Filjovovou, jednou z nejbohatších Rusek Zdroj: ČTK

Pád letadla u Frankfurtu
jedna z nejbohatších Rusek Natalija Filjovová, která při nehodě zemřela
Pád letadla u Frankfurtu
Pád letadla u Frankfurtu
5
Fotogalerie

Při nehodě malého letadla poblíž německého Frankfurtu zemřeli tři lidé, pilot a dva pasažéři. Mezi pasažéry byla i ruská podnikatelka Natalija Filjovová, která patří mezi nejbohatší ženy Ruska. Oznámila to agentura AP s odkazem na leteckou společnost S7, kterou Filjovová spoluvlastnila.

Filjovová patřila mezi padesátku nejbohatších žen v Rusku a podle časopisu Forbes dosahoval její majetek v přepočtu 13,8 miliardy korun. Byla spolumajitelkou a ředitelkou průmyslového a dopravního holdingu S7, který tvoří 15 leteckých a servisních společností. Společnosti patří 96 letadel a létají na 181 letišť ve 26 státech, přičemž v roce 2017 přepravily 9,9 milionu cestujících.

Šestimístný jednomotorový turbovrtulový letoun Epic LT mířil z Francie do města Egelsbach u Frankfurtu v centrálním Německu. Několik kilometrů od letiště spadl do pole a začal hořet. Podle nepotvrzených informací pilot při manévru ztratil nad strojem kontrolu.

Na palubě byly pravděpodobně tři osoby. I druhým mrtvým cestujícím je údajně ruský občan. Rusko požaduje, aby nehodu kvůli smrti jeho občanů vyšetřovalala mezinárodní komise.

Další dvě osoby byly usmrceny při kolizi zasahujícího policejního auta. Německý policejní vůz se totiž při cestě k leteckému neštěstí čelně srazil s protijedoucím automobilem.