Nejutajenější sauna v Praze. Retro i soudobý design a originální hudební kulisa v Národním

Národní sauna.

Národní sauna. Zdroj: Národní sauna

Zleva Stanislav Majer, Miroslav Sládek a Lukáš Otevřel. Společníci saunového projektu.
Národní sauna.
Národní sauna.
Národní sauna.
Národní sauna.
8
Fotogalerie

Mnohé sauny, páry, solné jeskyně a další wellness zařízení se po horších covidových měsících snaží jít lidem naproti. Výjimkou není ani sauna, které se přezdívá nejutajovanější v Praze. Dosud fungovala víc jako uzavřený klub, teď se víc otevírá širší veřejnosti. Zážitek v místě, které pomohl vzkřísit známý herec Stanislav Majer, vás čeká jedinečný. 

Obnovený provoz sauny pokračuje pod dozorem tří přátel - Stanislava Majera, Miroslava Sládka a Lukáše Otevřela třetím rokem. Historie celé této kratochvíle v Národním je ale mnohem bohatší. Sahá až do roku 1976, před pár lety ale celá zóna kolem střešní sauny prošla rekonstrukcí. 

Už sama cesta na střechu provozní budovy Národního divadla, kde se sauna nachází stojí za to. Čeká vás přehlídka původních piktogramů, osvětlení, obložení, nábytku i všemožných

doplňků. Do toho moderní prvky Národní sauny se symbolem české vlajky na stropě či bílá neonová instalace ve tvaru dvouocasého lva.  

Naprosto unikátním prvkem, kterým se pak nemůže honosit žádná jiná sauna na světě, jsou večerní živé audio přenosy oper a baletu Národního divadla přímo do potící místnosti. A jak upozorňuje herec Majer: myslet si, že sauna je jen na zimu, je liché. Zkuste ji klidně teď v září.

Na saunu v Národním divadle se podívejte v galerii.