Antivirová firma Eset splnila svůj finanční cíl

Eset

Eset Zdroj: www.eset.com/cz/

Česká pobočka antivirové firmy Eset loni vykázala tržby 354 milionů korun, což je sice o 16 milionů méně než v předchozím roce, ale o devět procent nad finančním cílem. Již druhý rok po sobě se tak obrat pohyboval nad hranicí 350 milionů korun.

"Mírný pokles oproti předchozímu roku nás nezneklidňuje. Výsledek firmy pouze zkresluje historicky nejúspěšnější rok 2016, kdy jsme mimořádnými prodejními a marketingovými kampaněmi dosáhli výsledků, které jednoduše překonaly naše očekávání i plány," uvedl ředitel Esetu ČR Juraj Ferenc.

V loňském roce Eset na českém trhu představil nové verze produktů pro domácí uživatele všech hlavních platforem včetně produktu ESET Internet Security a nově integrovaného řešení pro šifrování Eset Endpoint Encryption. Mezi firemními řešeními byl ze strany uživatelů mimořádně vysoký zájem o produkty Eset Secure Authentication.

 

"V letošním roce máme ambici dále růst, vyšší plány jsou nastaveny především v prodejích nových licencí. Ten hodláme podpořit představením dalších verzí i zcela nových produktů, například řešení pro cloud. Oproti loňskému roku jsme opět posílili oddělení zákaznické a technické podpory. Český trh je mimořádně saturovaný a kromě spolehlivých bezpečnostních produktů je to právě podpora uživatelů v českém jazyce, co nám dlouhodobě pomáhá udržet si velmi vysokou věrnost našich uživatelů," dodal Ferenc.

Eset je největším poskytovatelem bezpečnostních produktů na českém trhu. Hlavní skupinou zákazníků jsou firemní klienti, domácnosti představují přibližně 30 procent obratu společnosti. V globálním srovnání je firma jednou z pěti největších společností působící v oblasti IT bezpečnosti. Její produkty používá víc než 110 milionů uživatelů.

Jak být bohatý? Dozvíte se to v investičním magazínu E15, který si můžete objednat zde >>>

Video placeholde

Jak být bohatý - investiční magazín E15 Premium • E15