Boháči skupují luxusní nábytek pro kočky, investiční příležitosti se chytili Japonci

Kočka

Kočka Zdroj: E15

I kočky jsou pro některé zloděje lákadlem. Jejich konzumace ale dnes již už není pro mladší generaci tak běžná, kočičí maso mají v oblibě především starší muži.
Může za oblibu zrzavých koček mlsný Garfield a za neoblíbenost černých pověra, že přinášejí smůlu?
ilustrační foto, kočka, krmivo
4
Fotogalerie

Problém ošklivého nábytku pro domácí zvířátka se zdá být vyřešen. Většina majitelů čtyřnohých tvorů touží po luxusním nábytku, který by nekazil pohled do jejich útulných příbytků. Tento nábytek však dosud příliš nereflektoval světové moderní trendy. Změnit to má projekt, který iniciovalo japonské město Okawa, kde sídlí na 150 podniků zaměřených na nábytek, sklo a bytové dekorace. 

Oslovil ty nejlepší, k nimž patří také firma Made. Ta ze svých nejlepších kusů nábytku vytvořila zmenšeniny pro kočky. Nábytek přitom vzniká se stejnou důkladností jako klasické kusy pro lidi. Kočičí souprava zahrnuje dvoulůžkovou postel s nočním stolkem, gauč s konferenčním stolečkem a skříňku na drobnosti.

Postel přitom navrhlo respektované studio Hiromatsu. Souprava se bude vyrábět na zakázku s tím, že klient musí oslovit firmu přes webové stránky. Cena známa není. Do rostoucího sektoru výrobků pro domácí zvířátka chce proniknout také švédský řetězec IKEA. Do návrhu zvířecího nábytku zapojil i veterinářě, aby pelíšky byly skutečně funkční.

Například kočičí pelíšek má mít podle odborníků teplotu třicet až pětatřicet stupňů Celsia a musí být na bezpečném místě s výhledem. IKEA před měsícem představila psí kolekci Lurvig, která se stylově ani cenou nevymyká z běžné produkce řetězce. Nábytek je zatím k dostání jen ve Francii, Japonsku, Kanadě a ve Spojených státech. Do ostatních zemí by se měl dostat v březnu příštího roku.

Podívejte se na video zachycující luxusní zboží pro kočky:

Video placeholde
luxus pro kočky • e15