Británie má už více obětí koronaviru než Itálie

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15.cz přináší několik důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Británie překonala Itálii

Počet obětí koronaviru ve Velké Británii překonal Itálii. Británie je tak s necelými 30 tisíci obětí nehůře zasaženou zemí v Evropě. Vrchní vládní poradce v oblasti nemoci covid-19 Patrick Vallance uvedl, že bylo chybou brzo vzdát úsilí o testování lidí a dohledávání osob, se kterými nemocní přišli do styku. Ve Francii objevili pacienta, který se koronavirem nakazil už na konci prosince – muž, který byl hospitalizován s příznaky podobnými chřipce, byl později pozitivně testován na nemoc covid-19. Nemoc se tak v Evropě objevila přinejmenším o měsíc dříve, než se dosud uvádělo. Banka Goldman Sachs ve své analýze varuje další země, aby kopírovaly švédský přístup ke koronaviru, spočívající v jen minimálních omezeních každodenního života.

ECB se bráni

Evropská centrální banka zareagovala na verdikt německého ústavního soudu, který rozhodl, že kvantitativní uvolňování částečně odporuje německé ústavě. Banka slíbila, že bude pokračovat v nakupování dluhopisů a udělá cokoliv je třeba, aby podpořila inflaci.

Asijské akcie kolísají

Kontrakty na budoucí obchody s evropskými akciemi klesají v reakci na kolísavé výkony asijských burz. Čínské burzy se po pětidenní přestávce opět otevřely. Cenám ropy došel dech poté, co se v uplynulých pěti dnech její hodnota zdvojnásobila.

Zábava netáhne

Walt Disney je silně zasažen koronavirovou krizí. Firma oznámila, že v uplynulém čtvrtletí jí koronavirus způsobil ušlý zisk ve výši 1,4 miliardy dolarů. Na vině jsou především slavné Disneylandy, které musely přerušit provoz, a také sportovní kabelová televize ESPN. Ta doplatila na to, že většina zápasů, závodů a dalších sportovních akcí byla zrušena.