Amerika plná příležitostí! Nakupujte u Patrie do konce roku bez poplatku

.

. Zdroj: Pixabay

Američané budou v listopadu volit novou hlavu státu. Prezidentské volby v největší ekonomice světa bývají zásadním spouštěčem pro kapitálové trhy a pravidelně dokáží rozpoutat značné pohyby cen. Přední tuzemský obchodník s cennými papíry Patria Finance pro toto zajímavé období připravil jedinečnou nabídku!

Nakupujte akcie firem, jako jsou Apple, Tesla nebo Microsoft, až do Silvestra bez poplatků! Potřebujete jediné - otevřít si obchodní účet u Patria Finance. Během několika minut, snadno, z pohodlí domova: Otevřít účet a nakupovat americké akcie bez poplatku až do konce roku.

„Prezidentské volby zapříčiní zvýšenou volatilitu,“ říká obchodní ředitel Patria Finance Jan Kovalovský. „Věříme americkému dolaru a máme připravené tři scénáře pro investory, kteří nebudou vědět, po jaké akcii sáhnout,“ uvádí. Věří, že kromě kampaně samotné investoři okusí a ocení mobilní i desktopovou obchodní platformu Patrie nebo profesionální investiční zpravodajství a servis portálu Patria.cz.

„Výsledek amerických voleb je hodně nejistý i přes momentální náskok demokratického kandidáta. Předvolební nervozita bude růst spolu s vyhrocováním kampaně, měla by citelně hýbat s trhy a vytvářet tak nové příležitosti. Ty poté naskytne i samotný výsledek voleb,“ říká hlavní analytik Patrie Tomáš Vlk. „Ať už bude jakýkoli, pootočí preferencí sektorů, ze kterých se budou vybírat noví vítězové a poražení,“ předpokládá také.

„Hlavním cílem investování je přirozeně výnos. A pokud se v dnešní době budeme bavit o výnosu smysluplném a na reálné bázi alespoň kladném, musíme mluvit o akciích,“ podotýká seniorní akciový analytik Patrie Bronislav Soták. Počátkem září byly akciové trhy poněkud napjaté, valuace ovšem vychází především z výhledu zisků firem a „tam se už tržní očekávání markantně liší v závislosti na předpokládané trajektorii globální pandemie,“ říká Soták s poukazem na tři základní scénáře, se kterými analytický tým Patrie pracuje.

První, nejméně optimistický scénář, ve kterém na žádné oživení ve tvaru V nedojde, by po prvotní korekci a výběru zisků pravděpodobně přál sektoru IT, a to i přes jeho napjatější valuaci. Třetí, nejoptimističtější, ve kterém se počítá s brzkým vývojem účinné vakcíny, by nejspíš vedl k rotaci z IT do hůře zasažených odvětví ekonomiky. Prostřední variantou je pokračující pozvolné oživení, které by mělo přát sektorům stojícím na pomezí mezi vítězi a poraženými koronakrize (5G, zelená politika, polovodiče, ropa či osobní spotřeba). „V každém případě by na akciových trzích měl zůstat dostatek investičních příležitostí,“ soudí Soták.

Využijte mimořádnou nabídku Patria Finance, otevřete si obchodní účet a investujte do akcií firem z vybraných renomovaných burz podle svých cílů a investičního horizontu třeba i na dlouhé roky dopředu! Jsme Vám k dispozici na patria@patria.cz a infolince +420 221 424 240. Úplná pravidla akce naleznete v textu na Patria.cz.