Burzovní černý kůň. Praha vynese své divoké karty, politikům navzdory

Jeden z nejlevnějších trhů na světě, jemuž ani excesivní daňová politika českého státu nedokáže v příštím roce uzmout silný růst.

Jeden z nejlevnějších trhů na světě, jemuž ani excesivní daňová politika českého státu nedokáže v příštím roce uzmout silný růst. Zdroj: Tomeš Michael / E15

Jeden z nejlevnějších trhů na světě, jemuž ani excesivní daňová politika českého státu nedokáže v roce 2023 uzmout silný růst. I tak dokážou někteří z investičních stratégů vnímat pražskou burzu. Jako pomyslné koření pak odborníci zmiňují tradičně silný dividendový výnos Prahy. Domácí parket zůstává nicméně divokou kartou s nepříznivým stigmatem trhu věčně opožděného za těmi vyspělými, k čemuž v posledním roce přibyla paradoxně i nemalá politická rizika. Ani tak prý ovšem Praha nepatří do starého burzovního železa, stačí jen dobře vybírat.

„U českých akcií je nyní přítomen extrémní valuační diskont šedesáti procent vůči globálním akciovým trhům s tím, že se na pražské burze dají rozhodně nalézt vysoce atraktivně oceněné tituly,“ zdůrazňuje analytik společnosti Conseq Michal Stupavský.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!