Firma Zlato chce ovládnout třetinu českého trhu, spojila se s IBIS InGold

Ilustrační foto (zlaté rezervy ČNB)

Ilustrační foto (zlaté rezervy ČNB) Zdroj: Euro Jan Rasch

Společnost Zlato založila s firmou IBIS InGold společný podnik Zlaté spoření a zároveň jedná o fúzích s dalšími prodejci investičního zlata. Cílem firmy Zlato je do dvou let získat třetinový podíl na tuzemském trhu s investičním zlatem a do roku 2018 se chce stát jedničkou. Příští rok společnost plánuje prodat v Česku půl tuny drahého kovu.

„Akciová společnost Zlato má ambici být jedničkou na tuzemském trhu s investičním zlatem. Nejrychlejším způsobem, jak toho dosáhnout, jsou akvizice nebo dohody s jinými hráči na trhu,“ uvedl šéf Zlata Libor Křapka. Podle něj společnost ještě jedná o partnerství s obchodníkem Fidea Metal Import.

Ředitel společnosti IBIS InGold Libor Kochrda potvrdil založení společného podniku Zlaté spoření, který bude na webu s unikátní doménou Zlato.cz nabízet spoření do investičního zlata.

Podle něj je spoření stále oblíbenější formou nákupu tohoto cenného kovu, i proto, že proces je velmi jednoduchý. „Nejde o velké částky, a spoření je tak přístupné téměř všem. Jeho popularita narůstá i z toho důvodu, že cena zlata vyjádřená v korunách v posledních desíti letech, i díky rostoucímu kurzu dolaru, stoupá v průměru o 17 procent ročně,“ dodal Kochrda.

Gold

Společnost Zlato vznikla teprve v půlce září, už ale prodala desítky kilogramů drahého kovu. Firma zaručuje kvalitu dodávaného zboží. Nabízí jen ražené zlato od švýcarských dodavatelů s mezinárodně preferovaným certifikátem rafinérie Pamp. Také garantuje i zpětný odkup investičního zlata.

Prodej za miliardu
Hlavním prodejcům investičního zlata v Česku letos meziročně výrazně vzrostl objem prodejů. Největším hráčem na trhu je společnost Golden Gate CZ, která za tři čtvrtletí prodala investiční zlato a stříbro za 1,079 miliardy korun. Meziročně tak její prodej narostl téměř trojnásobně. Celkem prodala za devět měsíců roku 1,036 tuny zlata a 3,4 tuny stříbra. Konkurenční Safina prodala letos přes 650 kilo investičního zlata. Zdroj: čtk

——————