Investiční aplikace Robinhood drtí konkurenci. Má za sebou rekordní měsíc a další investory v zádech

Robinhood

Robinhood Zdroj: Profimedia

Robinhood
Robinhood
3
Fotogalerie

Aplikace Robinhood má za sebou výjimečný červen. To jen dál dokazuje její popularitu. Podle srovnání metriky DART, která počítá průměrné denní transakce, z nichž si brokeři účtují poplatky (byť v případě Robinhoodu nulové), uzavřel Robinhood pro své klienty 4,3 milionu obchodů. Společnost zároveň oznámila finanční injekci na rozvoj od dalších nových investorů. 

Uvedený objem obchodů je asi čtyřnásobkem počtu obchodů u konkurenční společnosti E*Trade Financial Corp. a je vyšší než objemy u dalších podobně relevantních služeb. Mezi ně patří například TD Ameritrade, Interactive Brokers nebo Charles Schwab. 

Společnost provozující aplikaci Robinhood odkryla svá data vůbec poprvé. "Je překvapující, že tato organizace funguje pouhých sedm let a už překonala Ameritrade, která byla založena v polovině 70. let," uvedl Larry Tabb, vedoucí oddělení průzkumu struktury trhu Bloomberg Intelligence. 

Data dále ukazují, že se denní obchody v aplikaci Robinhood v celém druhém čtvrtletí oproti předchozímu období více než zdvojnásobily. 

V červenci pak společnost oznámila nové financování, které Robinhood ocenilo na 8,6 miliardy dolarů. V polovině srpna pak přišla další investice. D1 Capital Partners poslal firmě 200 milionů dolarů. To Robinhood ohodnocuje na 11,2 miliardy dolarů. 

Firma ale řeší i problémy v podobě častých výpadků své služby. V důsledku toho minulý měsíc pozastavila svou plánovanou zahraniční expanzi. Odložila například uvedení aplikace na trh ve Velké Británii.