Jaroslav Bukovský: Pět akcií s příslibem růstu o sto procent aneb hold Charliemu Mungerovi

Wall Street je synonymum rizika, které ovšem dokáže vydělat

Wall Street je synonymum rizika, které ovšem dokáže vydělat Zdroj: Midjourney

Dvakrát tolik do roka a do dne, ale hlavně „se zárukou“. Taková je dnešní premisa tvorby portfolia o pěti kusech akcií velkých firem z Wall Street, které mají šanci v příštích dvanácti měsících vydělat investorům sto a více procent. Nutno dodat, že portfolia nediverzifikovaného, abychom tím alespoň symbolicky a s nadsázkou vzdali hold investorskému géniu Charlieho Mungera, který již sice bohužel není mezi námi, ale jeho myšlenky zůstanou na burze věčným „veřejným statkem“. 

Záruky jsou pochopitelně ve světě investic křiklavou formou absurdity a kdo je nabízí, téměř zcela jistě lže. Naší formou relativní „záruky“ je skutečnost, že solidní růstový prostor pro vybranou akcii vidí nikoli pouhý jeden vyšinutý analytik z dílny na předměstí New Yorku, který chce nákupním doporučením takové akcie zároveň odvrátit svůj finanční krach. Proto jsme vybírali akcie, které jsou pokrývány takřka masově a mají na kontě alespoň dvě desítky investičních doporučení. 

Jinými slovy jsme vybrali partičku akcií s diverzifikovaným portfoliem názorů na ně, což Mungerově duchu zcela jistě neodporuje. Konečně poslední podmínkou pro akcie zařazené do výběru byl fakt, že průměrné investiční doporučení je přinejhorším na stupni „držet“.

Dodejme, že šampion na našem dnešním seznamu nabízí příslib bezmála stopadesátiprocentního růstového potenciálu, z každé tisícovky tedy na konci pět pětistovek. Ale znáte to, jak je to s plánováním na burzách. A pozor, byznys žádné ze zmíněných akcií není růžovým víkendovým snem. Příslib stovky a více procent totiž pochopitelně není „zadarmo“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!