KIT Digital obdržela pokutu od ČNB

KIT digital

KIT digital

Technologická společnost KIT Digital se podle České národní banky v lednu dopustila tří správních deliktů, za které nyní obdržela pokutu ve výši 200 tisíc korun.

Firma KIT Digital se podle rozhodnutí ČNB z 2. dubna letošního roku provinila tím, že centrální banku neinformovala o dokončení akvizice kalifornské společnosti Sezmi Corporation, ačkoliv tuto informaci uveřejnila na svých webových stránkách.

Nejde přitom o jediné problémy s regulátory. Ty má KIT Digital i na druhé straně Atlantiku. Podle březnového regulatorního hlášení auditoři KIT Digital vytkli společnosti faktické chyby vnitřní kontroly, nedostatek účetního personálu s adekvátní měrou porozumění americkým účetním standardům US GAAP tak, aby zajistila včasnost a správnost reportování všech transakcí v souladu s US GAAP.

Společnost na výtky amerických úřadů včera reagovala personálními změnami. Dva noví ředitelé posílí tým Corporate Finance společnosti. Avi T. Aronovitz byl jmenován viceprezidentem Corporate Finance, šéfem účetnictví společnosti a hlavním interním kontrolorem. Novým šéfem interního auditu KIT digital se pak stal Steve LoGiudice. Jeho zodpovědností bude zlepšit řízení rizik ve společnosti a také interní kontrolu.