Manažer Komerční banky Palečka prodával své akcie

Akcie Komerční banky

Akcie Komerční banky Zdroj: bruner@mf.cz

Strmý letošní růst cen akcií Komerční banky přiměl k prodeji a inkasu zisků i její nejvyšší šéfy. Naposledy tak minulý pátek prodal stovku kusů akcií člen představenstva Peter Palečka. Manažer patřící mezi šestici nejmocnějších mužů Komerční banky prodal akcie své instituce za více než 550 tisíc korun při ceně 5511 korun za kus, tedy poblíž historického maxima 5590 korun.

Za poslední měsíc jde už o druhý Palečkův prodej podílů v bance. Již koncem února manažer prodal taktéž stovku akcií, tehdy však o něco méně výhodně. V únoru Paleček na burze inkasoval kolem 540 tisíc korun.

Náměstek šéfa banky Alberta Le Dirac’ha prodal zmíněných dvě stě kusů akcií v předvečer vzniku nároku na dividendu. Ta má být v rekordní výši 310 korun na akcii schválena v dubnu a právo na podíl na zisku by Palečkovi z jeho podílů vzniklo už za necelý měsíc. Jen od počátku letošního roku akcie Komerční banky podražily o 14 procent.

„Obchody s akciemi Komerční banky ze strany managementu jsou poměrně ojedinělou záležitostí. Banka totiž nemá vytvořen přímý akciový motivační program ve vztahu k vlastním akciím,“ uvádí Jiří Zendulka z BHS.

Akcie Komerční bankyAkcie Komerční bankyAkcie Komerční banky | bruner@mf.cz