Pražská burza dnes překročila své osmileté maximum z ledna 2014

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza dnes překročila své osmileté maximum z ledna 2014, když přes den vystoupala až na 1209,45 bodu. Index PX zpevnil o 0,42 procenta. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie banky Moneta a likérky Stock. Největší pokles hodnoty postihl akcie tabákové společnosti Phillip Morris a společnosti ČEZ.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v plusu, dalších šest emisí stagnovalo. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry bankovní společnosti Moneta, které si polepšily o 1,69 procenta na 87,40 korun. Akcie výrobce likérů Stock si polepšily o 1,27 procenta na 79,50 korun. Oproti tomu největší pokles vykázaly akcie tabačky Phillip Morris, které oslabily o 0,68 procenta na 14 520 korun. Cenné papíry společnosti ČEZ oslabily o 0,5 procenta.

Nárust zaznamenaly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které silně posílily. Akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank posílily o 1,23 procenta na 837,2 korun. Svou změnou tak navázaly na jednodenní růst.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.