Pražská burza na začátku týdne posílila. Dařilo se bankám

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza na začátku týdne posílila. Index PX stoupl o 0,41 procenta na 924,68 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank a Komerční banky. Naproti tomu největší pokles hodnoty postihl akcie mediální skupiny CETV a technologické společnosti Avast.

Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy pět zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank. V závěru obchodování byla jejich cena 567,80 korun, což bylo o 2,34 procenta více než na počátku dne. K dalším emisím, které posílily, patří i Komerční banka. Akcie zpevnily o 1,61 procenta na 569 korun.

Oproti tomu největší pokles vykázaly akcie mediální společnosti CETV, které odepsaly 2,26 procenta na 82 korun. Už dva dny překonávávají své tříměsíční minimum z dubna 2020, když přes den jejich hodnota poklesla až na 82. Cenné papíry technologické společnosti Avast oslabily o 1,91 procent, poprvé po sedmi dnech propadly.

Tuto zprávu přinesl web E15.cz ve spolupráci s projektem TL02000288 aplikace umělé inteligence u zpracování burzovních zpráv při Technologické agentuře ČR.