Pražská burza posílila, přispěly akcie Komerční banky

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně posílila. Index PX si polepšil o 0.37 procenta na 1200,60 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie finančního domu Komerční banka, které se podílejí na PX indexu aktuálně 15.13 procenty, ziskem 2.18 procenta. 

Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie finančního domu Komerční banka a nápojářské společnosti Kofola. Největší pokles hodnoty postihl akcie SHS PHOTON ENERGY a České zbrojovky.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie společnosti Komerční banka. V závěru obchodování byla jejich cena 797 korun, což bylo o 2.18 procenta více než na počátku dne.

Akcie výrobce nápojů Kofola zpevnily o 1.08 procenta na 280 korun. Oproti tomu nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY, které zlevnily o 2.27 procenta na závěrečných 43 korun. Zároveň během dne hodnotou 43 korun překročily své dvouleté minimum z z července 2021. Nedařilo se ani akciím České zbrojovky, které propadly o 0.71 procenta.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.