Pražská burza překročila dvacetileté maximum ze září 2001

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza přes den vystoupala až na 1149.96. Index PX zpevnil o 1.3 procenta na 1149,96 bodu. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry telekomunikační společnosti O2 a společnosti Komerční banka. Nejvýraznější pokles postihl akcie pojišťovny VIG. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes deset zakončilo obchodování v plusu, další dvě emise stagnovaly. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie operátora O2. V závěru obchodování byla jejich cena 284 korun, což bylo o 2.53 procenta více než na počátku dne, byl to již čtvrtý den po sobě. Už pět dní překonávávají své tříleté maximum, když přes den jejich hodnota vystoupala až na 284.

K dalším emisím, které posílily, patří i Komerční banka. Akcie vzrostly o 2 procenta na 714 korun, stoupají už čtyři dny. Zároveň během dne hodnotou 714 Kč překročily své pětiměsíční maximum z z května 2021. Oproti tomu nejvýraznější pokles postihl akcie pojišťovací skupiny VIG. Jejich závěrečná cena 608,50 korun byla o 0.25 procenta nižší než při ranním otevření burzy.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.