Pražská burza ztrácela, nejvíce klesly akcie Avastu

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza mírně oslabila. Index PX klesl o 0.24 procenta na 1163,14 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které klesly o 0.68 procenta a finančního domu Komerční banka, které propadly o 0.26. Společně se podílejí na PX indexu 15.59 procenty. Největší pokles hodnoty postihl akcie SHS PHOTON ENERGY a české technologické společnosti Avast. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry telekomunikační firmy O2 a nápojářské firmy Kofola.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v mínusu, další tři emise stagnovaly. Nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY, které zlevnily o 2.6 procenta na závěrečných 75 Kč. Nedařilo se ani akciím technologické společnosti Avast, které odepsaly 0.78 procenta, po čtyřech dnech poprvé propadly.

Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry telekomunikační firmy O2, které si polepšily o 1.88 procenta na 271 korun. K dalším emisím, které posílily, patří i Kofola. Akcie vzrostly o 1.45 procenta na 280 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR