Pražská burza ztrácela, nejvíce klesly akcie Monety a Avastu

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza zamířila do červených čísel. Index PX klesl o 0.49 procenta na 1096,51 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie společnosti ČEZ, které se podílejí na PX indexu aktuálně 21.85 procenty, poklesem 1 procenta. Největší pokles hodnoty postihl akcie bankovní společnosti Moneta a českého vývojářského domu Avast. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie pojišťovny VIG a finančního domu Komerční banka.Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v mínusu, další tři emise stagnovaly. Největší pokles vykázaly akcie banky Moneta, které ztratily 2.09 procenta na 75,10 korun, klesají už pět dní. Už dva dny překonávávají své čtyřměsíční minimum, když přes den jejich hodnota poklesla až na 75.1.

K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie technologické společnosti Avast, které padly o 1.14 procenta na 138,20 korun. Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry pojišťovny VIG, které si polepšily o 0.86 procenta na 588 korun. K dalším emisím, které posílily, patří i Komerční banka. Akcie stouply o 0.45 procenta na 663 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.