Tuzman snížil svoji nabídku na KTD

Nasdaq

Nasdaq Zdroj: CTK

Bývalý šéf technologické firmy KIT digital (KTD) Kalil Isaza Tuzman a jeho skupina investorů výrazně snížili nabízenou částku za převzetí společnosti. Z původních 3,75 dolaru za akcii nabízená cena klesla do pásma 1,35 až 1,70 dolaru. Stále je však cena téměř o sto procent vyšší než aktuální tržní cena.

Akcie KIT digital se nyní obchodují mezi 70 a 80 centy za kus. Nicméně ani v současnosti Kuzmanem nabízená částka nemusí být konečná, protože potenciální kupci ještě neprovedli due diligence, tedy detailní prohlídku účetnictví. Kuzman očekává reakci od společnosti nejpozději do středy příštího týdne. Pokud prý nedostane odpověď, zváží další možnosti včetně přímé nabídky odkupu akcií přímo od akcionářů.

Vývoj akcií KIT digitalVývoj akcií KIT digital | E15

Akcie na americkém trhu Nasdaq, který je pro KIT digital primární, reagovaly ve středu růstem o tři procenta a mírný růst o další tři procenta pokračoval i ve včerejší dopolední seanci na newyorské burze. V Praze, kde se od října s akciemi obchoduje na trhu Start, včera akcie rostly až o osm procent. Zobchodovalo se na 80 tisíc kusů akcií.

Pro srovnání, na trhu Nasdaq se ve středu zobchodovaly tři miliony kusů akcií KIT digital. Kuzmana ke snížení původní nabídky z 23. listopadu prý donutily okolnosti. „Od zaslání prvního dopisu jsme získali další informace dokazující ještě horší stav věcí ve firmě, než jsme dosud očekávali,“ napsal v prohlášení Tuzman.