Češi si hromadně volí Rakousko i pro letní pobyty

Glasererhaus

Glasererhaus

Češi přichází na chuť aktivní dovolené na horách či na kole, tedy jinde než na mořském pobřeží. Poslední tři roky se tento trend potvrzuje a radost z toho může mít především Rakousko, které se každoročně stává výletní destinací pro více než 2 miliony českých návštěvníků. Tranzitem nebo jednodenním cílem je pak pro další téměř 2 miliony Čechů.

Ovzduší umí léčit

Rakouský turismus dosahuje každoročně nových rekordů v počtech příjezdů i noclehů. Důvodem je nepochybně rozšiřující se výběr kulturních, sportovních a dalších zajímavých akcí v jednotlivých rakouských spolkových zemích. Na tento fakt reaguje i většina cestovních kanceláří a zařazuje do své nabídky různě zaměřené pobyty v daných oblastech. Mezi největší magnet patří jezera obklopená vysokými horami v oblasti Solné komory nebo u Zell am See. Lázeňské městečko Zell am See je vyhlášené ozdravné klimatické letovisko vyznačující se obzvláště čistým ovzduším. Pobyty v této lokalitě najdete i v nabídce společnosti Tchibo, která kromě kávy a spotřebního zboží nově nabízí prostřednictvím e-shopu www.tchibo.cz v záložce Cestování i zájezdy. Partnerem pro cestovní ruch je jí renomovaná mezinárodní cestovní kancelář Eurotours.

Z aktuální nabídky vyberme právě salcburské město Zell am See, které je obklopené jezerem, horskými štíty a výrazným masivem zvaným Kitzsteiner Horn. Místo poskytuje spoustu možností všem, kdo nechtějí prožít pasivní dovolenou a upřednostňují horské túry, vyjížďky na kolech nebo procházky přírodou. Pobyt v tříhvězdičkovém hotelu Glaserer-Haus s polopenzí a okružní plavbou po Zellském jezeře vyjde na 1999 Kč za dvě noci a 5599 Kč za sedm nocí.

Dovolená uprostřed Alp dokáže bezesporu přinést dokonalý odpočinek, příjemný pocit na těle i na duchu a poskytne zážitky, které se umí vrýt hluboko do paměti.