Co vám (ne)uteklo: Babiš chce továrnu na byty, Vítek útočí na Řím, Praha ukázala metro D...

Pohled na možnou výstavbu v oklí stanice Nemocnice Krč

Pohled na možnou výstavbu v oklí stanice Nemocnice Krč Zdroj: Metroprojekt

Podchod pod ulicí Vídeňská u zastávky Nemocnice Krč. V pozadí je nový developerský projekt
Pohled na možnou výstavbu v oklí stanice Nemocnice Krč
Nemocnice Krč ve výtvarném návrhu Jiřího Černického
Nemocnice Krč ve výtvarném návrhu Jiřího Černického
Stanice Libuš
25
Fotogalerie

Nestíháte během pracovního týdne sledovat dění, nemáte čas vše přečíst? Právě pro vás jsme sestavili přehled toho nejzajímavějšího, o čem jsme v uplynulém týdnu v deníku E15 psali.

>>> Babiš chce státní továrnu na modulární byty. Stát by neměl stavět, oponuje Praha <<<

V současné předvolební kampani se ukazuje, že strany jsou zdaleka nejkreativnější, když dojde na řešení krize bydlení. Jedni chtějí pokutovat prázdné byty, danit více nemovitostí, jiní zase snižovat DPH na výstavbu. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve své nové knize navrhuje, aby stát vyráběl a stavěl modulární byty, tedy prefabrikované jednotky, které se posléze jen položí na místo určení. A to za stěží uvěřitelných šestnáct tisíc korun za metr čtvereční. Celý článek najdete ZDE.

>>> Realitní magnát Vítek pronikl do italské volební kampaně. Římanům chce postavit stadion <<<

Ani hvězdný Pavel Nedvěd, ani v Itálii žijící legendární fotbalový trenér Zdeněk Zeman, ale Radovan Vítek. To je nejčastěji zmiňované české jméno na Apeninském poloostrově. Miliardář, který vlastní stovky nemovitostí v desítce evropských zemí, se díky jedné ze svých investic v Římě dostal do centra pozornosti tamních fotbalových fanoušků i kampaně před hlasováním o nové vládě nad metropolí. Celý článek najdete ZDE.

>>> Prosadí se letadla na elektřinu? United si jich objednaly stovku a investovaly do výrobce <<<

Jedna z největších amerických aerolinek United Airlines pořídí sto 19místných elektrických letadel ES-19 od švédského startupu Heart Aerospace. Bateriové stroje využije na kratší regionální lety, oznámily United s tím, že do pravidelného provozu mají ES-19 „vlétnout“ v roce 2026. Hodnotu kontraktu firmy neuvedly. Celý článek najdete ZDE.

E-COMMERCE SUMMIT 2021: Největší online e-commerce konference. Zjistěte víc >>>

>>> Škodě Auto chybějí díly, odstávka začne před celozávodní dovolenou <<<

Před hromadnou dovolenou v automobilce Škoda Auto, která je plánována na první dva týdny v srpnu, se zruší řada dalších směn. Letní odstávka výroby tak začne ještě před dovolenou. Důvodem je především nedostatek dílů, uvedl dnes týdeník Škodovácký odborář. Celý článek najdete ZDE.

>>> Burzovní podpultovky: Delta hýbe akciovými trhy. A také vytváří investiční příležitosti <<<

Akcie firem z oblasti cestovního ruchu a letecké dopravy patřily v úvodu roku mezi nejvyhledávanější. Kurzy hnalo vzhůru očekávání, že očkování udělá definitivní tečku za pandemií. V posledních týdnech se však situace kvůli obavám z nových mutací koronaviru obrátila. Ceny se v některých případech vrátily na úroveň z počátku roku, nebo dokonce pod ni. Jedním z příkladů jsou akcie americké technologické firmy Sabre. Korekce však může být pro investory vhodnou příležitostí k nákupu. Celý článek najdete ZDE.

>>> OBRAZEM: Praha odhalila budoucí podobu trasy metra D. Výstavba může nabrat další zpoždění <<<

Výstavba trasy D pražského metra se znovu komplikuje. Projekt získal zatím jen nepravomocné stavební povolení pro hlavní stavbu a zařízení staveniště. Aby dostal regulérní povolovací razítko, investor musí do projektu zanést úpravy, které požaduje lokální spolek Pankrácká společnost, jenž podal odvolání. Podívejte se, jak mají stanice a jejich okolí vypadat v galerii vizualizací. Celý článek najdete ZDE.