David Vaněk se ujme role generálního ředitele skupiny Fortuna Entertainment Group

David Vaněk promluvil také o zálibě sportovních fanoušků v sázení

David Vaněk promluvil také o zálibě sportovních fanoušků v sázení Zdroj: Michal Beránek / Sport

David Vaněk, současný generální ředitel české Fortuny a člen vrcholového vedení Fortuna Entertainment Group (FEG), je od 1. března pověřený řízením celé mezinárodní skupiny z pozice jejího generálního ředitele. Nahradí tak Pera Widerstroma, který odchází na konci února. Během sedmi let se byznys celé skupiny rozrostl více než pětkrát, dnes je FEG předním sázkovým a herním operátorem v regionu CEE.

„Chtěl bych Perovi poděkovat za jeho přínos a práci, kterou pro FEG odvedl. Kdysi úspěšný regionální podnik je dnes velkým mezinárodním hráčem, jednou z nejcennějších značek v portfoliu Penty. Další růst této skupiny chceme maximálně podporovat,“ uvedl Iain Child, Managing Partner Penta Investments.

„Velmi si považuji toho, že jsem dostal příležitost vést FEG do další fáze jejího vývoje. Skupina Fortuna má obrovský potenciál, který budeme díky rozsáhlému know-how dále rozvíjet. Chci, aby naše produkty měly pro zákazníky i v budoucnosti špičkovou kvalitu, “ řekl David Vaněk.

„Za dlouhou dobu sedmi let se FEG hodně změnila, a to hlavně díky zákazníkům, obchodním partnerům, všem, kteří se na jejím růstu podíleli. Zejména bych chtěl ovšem poděkovat jejím zaměstnancům. To oni postupně a cíleně vybudovali FEG do podoby dnešní úspěšné mezinárodní společnosti. Samozřejmě za velké podpory Penty Investments. Společnost má dnes veškeré předpoklady pro další růst, s Davidem Vaňkem a výkonným týmem skupiny je ve velmi dobrých rukou,“ řekl Per Widerstrom.