Air France ještě letos spustí své nízkonákladové aerolinky

Airbus A380 aerolinek Air France

Airbus A380 aerolinek Air France Zdroj: Maarten Visser, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

AF, Air France, letadlo
Air France
Air France
Francouzsko-nizozemský konglomerát  Air France KLM
Boeing 777 Air France
6
Fotogalerie

Francouzská letecká společnost Air France může na podzim spustit nové nízkonákladové aerolinky. Projekt získal potřebný souhlas hlavní odborové organizace pilotů SNPL. Takzvaný plán Boost je odpovědí na tlak dopravců ze zemí Perského zálivu.

Nové nízkonákladové aerolinky budou létat na deseti dálkových a 18 krátkých trasách. Air France doufá, že tak některé ztrátové linky vytáhne z červených čísel a také že získá nové zákazníky.

Představitel mateřské francouzsko-nizozemské společnost Air France-KLM v červnu prohlásil, že nejde jen o mládež cestující na dovolenou, ale také o zákazníky z podnikatelských kruhů.

K založení nízkonákladové odnože už sáhla řada předních evropských přepravců. Například Lufthansa nabízí lety do Karibiku a do Asie prostřednictvím aerolinek Eurowings a Norwegian nabízí dálkové lety do USA.

Společnost IAG, která je mimo jiné vlastníkem letecké společnosti British Airways, založí letos firmu Level pro dálkové lety se sídlem v Barceloně. Akcie Air France-KLM na dnešní zprávu zareagovaly růstem o více než dvě procenta.