Amazon v Dobrovízi uzavře centrum pro vrácené zboží. Zaměstnancům najde nové uplatnění

Sklad Amazonu v Dobrovízi

Sklad Amazonu v Dobrovízi Zdroj: Michael Tomeš, E15

Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
12
Fotogalerie

Internetový obchod Amazon už nebude od května provozovat centrum vráceného zboží v Dobrovízi nedaleko Prahy. Zaměstnance postupně převede do blízkého distribučního centra, propouštět nebude. Společnost tak v České republice mění své působení v logistice, vedení se rozhodlo plně se soustředit na distribuční logistické služby. Opatření se má týkat minimálně desítek zaměstnanců

Společnost podle mluvčí neočekává žádné komplikace. "Pro zaměstnance to bude i příležitost pracovat s nejmodernějšími technologiemi, které v našem distribučním centru využíváme, seznámit se s dalšími oblastmi práce v Amazonu a šanci pro další kariérní rozvoj," uvedla mluvčí Amazonu v Dobrovízi Miroslava Remenárová.

Agendu vráceného zboží, takzvanou reverzní logistiku, budou řešit jiná centra Amazonu v Evropě, mezi nimi například centrum Amazonu na Slovensku, otevřené loni na podzim, které zaměstnává více než tisíc stálých zaměstnanců.

Amazon na začátku týdne oznámil, že chce mít v ČR do konce letošního roku pět tisíc stálých zaměstnanců, nyní jejich počet překročil čtyři a půl tisíce. Nové pozice v různých oborech přibudou v distribučním centru v Dobrovízi u Prahy i v korporátní kanceláři v pražských Dejvicích.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě patřícím americké společnosti Amazon.com, Inc. Má více než 140 distribučních center, z toho přibližně třetinu v Evropě. Například v Polsku má čtyři distribuční centra.

V Dobrovízi Amazon otevřel centrum vráceného zboží v roce 2013, nedaleké distribuční centrum firmy zahájilo provoz v roce 2015. V budově lze uložit až 18 milionů kusů zboží a za den vypravit až milion zásilek. V předvánoční špičce nabírá společnost ke kmenovým zaměstnancům přes dva tisíce sezonních pracovníků.