V obřím skladu u Prahy bude mít Mercedes díly pro celý svět

Logistický uzel Daimleru bude v oblasti, kde už je řada dašlích skladových komplexů. (ilustrační foto)

Logistický uzel Daimleru bude v oblasti, kde už je řada dašlích skladových komplexů. (ilustrační foto) Zdroj: Crestcom.cz

Sklad Daimleru u Prahy bude mít pro automobilku globální význam.
Skladové centrum Daimleru bude mít 229 tisíc metrů čtverečních. To je téměř dvojnásobek toho, co si v Dobrovízi u Prahy pronajímá internetový gigant Amazon. (ilustrační foto)
Sklad Daimleru u Prahy bude patřit k největším v České republice. Část budou obsluhovat i roboti.
Díky novému logistickému uzlu u české metropole sníží Daimler náklady na skladování. (ilustrační foto)
Distribuci dílů pro Mercedesy bude mít na starosti v maximální variantě projektu kolem devíti set zaměstnanců. (ilustrační foto)
6
Fotogalerie

Logistický komplex v Úžici nedaleko hlavního města bude větší než sklad Amazonu. Okolní obce se obávají nárůstu dopravy.

Obří logistické centrum německé automobilky Daimler v Úžici u Prahy bude mít pro výrobce vozů Mercedes-Benz globální význam. Server E15 to zjistil z nových materiálů publikovaných v rámci přípravy projektu developerem CTP.

„V poprodejním logistickém centru bude skladován i sortiment, u kterého nezávisí na tom, jak jde který díl na odbyt. Budou zde například skladovány strategické zásoby náhradních dílů po doběhu série,“ stojí v dokumentech zveřejněných v rámci posuzování vlivů stavby na životní prostředí.

Díky novému logistickému uzlu u české metropole sníží Daimler náklady na skladování. „Je to dáno tím, že náhradní díly či jiný materiál, který se málo prodává, se skladuje centrálně zde a ne na různých prodejních místech,“ stojí dále v projektových materiálech.

Skladové centrum Daimleru bude mít 229 tisíc metrů čtverečních. To je téměř dvojnásobek toho, co si v Dobrovízi u Prahy pronajímá internetový gigant Amazon. Distribuci dílů pro Mercedesy bude mít na starosti v maximální variantě projektu kolem devíti set zaměstnanců. Část skladu budou obsluhovat roboti.

Okolní obce a města v rámci ekologického posuzování stavby mimo jiné vyjádřily obavy ze zvýšení automobilové dopravy kvůli skladu. Ten se totiž nachází v lokalitě, v níž je již řada dalších logistických komplexů. Navíc v nedalekých Vodochodech připravuje skupina Penta výstavbu mezinárodního civilního letiště.