České aerolinie otevřou již jedenáctou linku do Ruska

ČSA

ČSA Zdroj: profimedia.cz

Další pravidelnou linku do Ruska, tentokrát do Permu, ležícího v nejvýchodnější oblasti evropské části Ruské federace poblíž pohoří Ural, chystají na začátek příští letní letové sezóny České aerolinie.

Společnost plánuje do Permu vypravovat dva zpáteční spoje týdně, přičemž první let z Prahy by měl odstartovat 31. března 2013, informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková. Přepravu zajistí moderní letouny Airbus A319.

České aerolinie pro linku do Permu již oficiálně obdržely přepravní práva. „Díky spolupráci na bázi vzájemného sdílení kódů s partnerskou leteckou společností Tatarstan Airlines budou moci České aerolinie klientům nabídnout mezi Prahou a Permem až tři frekvence týdně,“ uvedla Hejsková.

Perm tak bude pro České aerolinie po Moskvě, Petrohradu, Jekatěrinburgu, Samaře, Rostovu na Donu, Ufě a Nižném Novgorodu již osmá destinace a jedenáctá pravidelná linka provozovaná v Ruské federaci.

Perm je hlavní město Permského kraje. Má i s aglomerací přes milion obyvatel a podle Hejskové patří mezi nejvýznamnější centra zbrojařského, strojírenského, petrochemického a dřevařského průmyslu. Vyrábějí se zde kromě jiných letecké a raketové motory.